Info

Tuoteinfo ja materiaalit

Kusse&Kutta-tuotevalikoimaan kuuluvat tekstiilipannat sekä valjaat. Tuotteet on valmistettu laadukkaista ja kestävistä materiaaleista. Kankaat ovat mahdollisimman pehmeitä ja mukavia, joten tuotteet eivät hierrä tai takuta koiran turkkia. Ne eivät raikkaista väreistä huolimatta myöskään värjää kastuessaan. Tuotteissa pyritään ottamaan huomioon myös näkyvyys, joten kaikissa tuotteissa on käytetty heijastavia nauhoja. Useissa tuotteissa käytetty pehmokarvamateriaali on erilaista kuin perus fleece. Se säilyttää muotonsa eikä nukkaannu samalla tavalla käytössä. Se ei myöskään ole niin sähköistä, joten koirankarvat eivät takerru siihen yhtä tehokkaasti.

Hoito-ohjeet

Pääsääntöisesti kaikki Kusse&Kutta-tuotteet voi pestä pesukoneessa normaalisti 40 asteen lämpötilassa kevyellä linkouksella. Kankaiden värit jonkin verran likaantuvat käytössä, mutta pesemällä tuotteen, saat siitä jälleen uudenveroisen.

Koot

Puolikuristavan pannan tulee olla kireimmillään koiralle sopivan kokoinen. Sellainen, että sitä ei saa vetämällä päästä läpi, mutta se ei saa kuristaa. Solkipannoissa on muutamia senttejä säätövaraa suurempaan suuntaan, joten niitä voi pitää haluamallaan kireydellä (esim. koiran turkin paksuuden mukaan). Muuten mitat myötäilevät puolikuristavien pantojen mittoja. Valjaissa on rinnan ympärysmitassa on säätövaraa. Niissä pystyy säätämään myös eturemmin pituutta (2 eri säätömahdollisuutta).

Tässä pantojen mitat:

koko pannan ympärys
1 20cm
2 22cm
3 25cm
4 28cm
5 31cm
6 35cm
7 40cm
8 45cm
9 50cm
10 55cm

Sopivaa valjaskokoa voit arvioida tämän taulukon avulla:

koko kaulan ympärys rinnan ympärys esimerkkirotu
1 22cm 37cm chihuahua
2 24cm 40cm kääpiövillakoira
3-4 27-30cm 43-46cm jackrussellinterrieri
5 33cm 49cm parsonrussell,villakoira
6 36cm 52cm vesikoira
7 39cm 55cm bordercollie (narttu)
8 42cm 58cm noutaja
9 46cm 60cm dalmatialainen
10 50cm 65cm saksanpaimenkoira
11.. 54cm 70cm

Mittaaminen

Ota koirasta napakat mitat, mutta ei liian kiristävät kuitenkaan. Taulukossa olevat pantojen mitat on otettu pannan sisäpuolelta kehää pitkin mittaamalla ja pannan ollessa kireimmillään. Eli vastaa aika lailla samaa mittaa koirasta mitattuna. Valjaiden kaulan ympärysmitta on mitattu koirasta, ei valjaista. Rinnan ympäryksessä on hyvin säätövaraa, joten mitta ei ole niin tarkka. Parhaiten sopiva koko löytyy kuitenkin sovittamalla.  Mitat ovat vain suuntaa-antavia.


Vastaa

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial